Фото для ілюстрації. Джерело: offshore-energy.biz

Росія через санкції перейменовує деякі нафтові танкери, — Bloomberg

Російська нафтова танкерна компанія "Совкомфлот" перейменовує свої судна, які потрапили під санкції Сполучених Штатів Америки.

Як повідомляє Bloomberg, російська компанія потрапила під санкційні обмеження в лютому 2024-го в рамках заходів США до другої річниці війни в Україні. У санкційний список потрапило чотирнадцять танкерів компанії, а загальна їхня кількість сягає 21. 

"Танкери також змінили свої прапори на російські. Раніше вони ходили під прапорами  Габону. Це дасть Москві більше впевненості щодо того, як вона може їх використовувати. Перейменування танкерів підкреслить їх пряме відношення до Росії", — зазначили у виданні.

За даними, які зібрав Bloomberg, станом натепер не менше, ніж чотири танкери, змінили свої назви та перейшли під прапори Росії:

Танкери

Фото: Bloomberg

Зазначається, що танкери часто змінюють назви після санкцій, щоб дистанціюватися від списків у базах даних санкцій, але їх можна ідентифікувати за унікальними та незмінними номерами, зареєстрованими в Міжнародній морській організації.

Для забезпечення постачання нафти в обхід санкцій Росія значним чином покладається не лише на тіньовий флот, але й на гігантський танкерний флот компанії "Совкомфлот". У виданні наголошують, що російська компанія залишається найбільшим у світі власником танкерів класу Aframax, кожен з яких здатний перевозити близько 700 тисяч барелів нафти.

Нагадаємо, що у березні нафтовий танкер з "тіньового флоту" Росії зазнав аварії поблизу берегів Данії. Жодних ознак серйозного впливу на навколишнє середовище від зіткнення немає, бо танкер був порожнім.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.05.2024 02:22