Фото: Twitter Кулеби

Чому Україна не запрошує Росію на Глобальний саміт миру: відповідь Кулеби

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що сідати за стіл переговорів з Російською Федерацією немає сенсу, адже від країни-агресора не можна буде домогтися сумлінних дій. Водночас у Глобальному саміту миру беруть участь держави, які поділяють схожі принципи.

Очільника українського відомства цитує Foreign Policy. Дипломат наголосив, що існує тільки два способи привести Росію до ситуації, коли вона буде діяти сумлінно. 

"Перший — це успіх на полі бою, а другий — створення коаліції країн, які поділяють одні й ті самі принципи та підходи", — сказав він.

Тому, за словами Кулеби, у Глобальному саміті миру не передбачається місце для Росії.

"Тому, що мета цього саміту — об'єднати країни, що розділяють принципи та підходи, на основі яких вони будуватимуть подальші дії", — наголосив український дипломат.

Кулеба також підкреслив, що тільки після саміту може відбутися спілкування з Москвою, і вона може стати частиною переговорів.

"Зрештою, не можна покласти край війні без обох сторін", — резюмував очільник МЗС України.

Дводенна конференція високого рівня щодо врегулювання війни в Україні — інавгураційний Саміт миру — відбудеться у Швейцарії 15 і 16 червня.

Нагадаємо, декілька днів тому Зеленський заявив, що представницький Глобальний саміт миру здатен розв’язати питання, які перед ним поставлені. На ньому Україна хоче спочатку узгодити без Росії документ за всіма найактуальнішими пунктами.

Раніше українська розвідка дізналася про план Росії з перешкоджання Глобальному саміту миру у Швейцарії, який запланували на середину червня.

Також стало відомо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден може взяти участь у конференції з питань миру в Україні. Її запланували у Швейцарії приблизно на середину червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.05.2024 09:18