Фото: Twitter Дмитра Кулеби

Кулеба назвав найкращі гарантії безпеки для України у короткостроковій перспективі

Прискорення постачання важливого озброєння, зокрема винищувачів F-16, є найкращими гарантіями безпеки для України у короткостроковій перспективі. Над цим триває щоденна робота української влади та країн-партнерів.

Про це повідомив очільник зовнішньополітичного відомства України Дмитро Кулеба в інтерв'ю журналісту Вадиму Карп'яку.

За словами міністра, він очікує, що саміт НАТО у Вільнюсі 11-12 липня зробить крок до членства України в Альянсі та вирішить питання гарантій безпеки для нашої країни. Кулеба наголосив, що у питанні гарантій він має на увазі комплексне вирішення проблеми, зокрема, тут варто орієнтуватися на Київський безпековий договір.

"У короткостроковій перспективі, звичайно, найкращою гарантією нашої безпеки є прискорення поставок зброї та снарядів, сильне прискорення та прийняття позитивного рішення про надання Україні літаків F-16", — зазначив Кулеба.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль візиту до США цього тижня закликав голову Пентагону Ллойда Остіна розпочати постачання Україні F-16. Відомо також, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час приїзду до України начальника Об‘єднаного штабу Збройних сил Французької Республіки генерал армії Тьєрі Бюркара наголосив на потребі у літаках F-16.

Зазначимо, що у лютому 2023 року президент США Джозеф Байден заявляв, що американські винищувачі F-16 на цей момент війни не потрібні Україні. За його словами, США передають ЗСУ те, що потрібно, аби забезпечити можливість успіхів навесні, влітку та на початку осені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.04.2023 23:47