Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Міноборони пояснили, чому військово-лікарські комісії більше не зможуть ухвалювати рішення на власний розсуд

Члени військово-лікарської комісії тепер не зможуть на власний розсуд ухвалювати рішення щодо придатності чи непридатності військовозобов'язаного. Зараз вони повинні керуватися чіткими нормами.

Про це заявили в Департаменті охорони здоров’я Міністерства оборони України.

У відомстві наголосили, що 4 травня набули чинності зміни до положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ відповідно до наказу міністра оборони України №402.

Ці зміни скасовують статус "обмежено придатний", а також оновлюють перелік хвороб, з якими можуть або не можуть мобілізувати.

"Фактично скасовано індивідуальну оцінку придатності. Тепер члени військово-лікарських комісій не зможуть ухвалювати рішення на власний розсуд, а будуть керуватися лише чіткими нормами. Це дозволить унеможливити корупційні прояви", — пояснили в департаменті Міноборони.

У відомстві також додали, що ступінь придатності до військової служби встановлюватиме військово-лікарська комісія відповідно до розкладу хвороб, пояснення до цього розкладу та таблиці додаткових вимог до стану здоров’я.

Нагадаємо, директорка Департаменту охорони здоров’я Міністерства оборони України Оксана Сухорукова заявила, що у зв’язку зі скасуванням статусу обмежено придатних військовозобов'язаним упродовж дев’яти місяців необхідно пройти військово-лікарську комісію. Скерування має видати територіальний центр комплектування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.05.2024 21:53