Фото ілюстративне. Джерело: depositphotos

У Міноборони пояснили, коли чоловікам необхідно проходити військово-лікарську комісію

У зв’язку зі скасуванням статусу обмежено придатних військовозобов'язаним упродовж дев’яти місяців необхідно пройти військово-лікарську комісію. Скерування має видати територіальний центр комплектування.

Про це розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Міністерства оборони України Оксана Сухорукова в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Огляд обмежено придатні мають пройти протягом дев’яти місяців із дати вступу закону в дію. Людина не може сама пройти ВЛК. Людину мають скерувати. Якщо ми говоримо про військовозобов’язаного, то тоді його має скерувати ТЦК, в якому людина стоїть на обліку", — зазначила вона.

Тобто, за її словами, механізм такий — військовозобов’язаний стоїть на обліку в ТЦК. Своєю чергою, у ТЦК є інформація про статус "обмежено придатний" цього військовозобов’язаного. І там мають повідомити людину, коли вона має пройти ВЛК і видати скерування.

Водночас Оксана Сухорукова також вказала на ще один важливий момент.

"У будь-якому разі я хочу наголосити, що народні депутати поклали обов’язок перепройти ВЛК на громадян. Тобто якщо до вас не приходить протягом довгого періоду часу повідомлення від ТЦК, то варто піти й оновити свої дані самостійно", — констатувала посадовиця.

Нагадаємо, представник Генерального штабу Збройних сил України Юрій Глущенко зауважив, що працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки перевірятимуть інформацію, чи військовозобов'язаний оновив свої дані у єдиному державному реєстрі. Якщо все зроблено правильно, то до громадянина не виникне жодних питань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 15:19