Приїзд Севаньї Шульце до Києва. Джерело: "Київ24"

До Києва з неанонсованим візитом прибула міністерка розвитку Німеччини Шульце

У четвер, 9 травня, до Києва прибула міністерка розвитку Німеччини Свенья Шульце. Вона вже неодноразова бувала в Україні й раніше, тож добре обізнана з нашою ситуацією. Нещодавно Шульце пропонувала створити приватний фонд для відновлення України.

Про візит гості з Німеччини повідомив телеканал "Київ24". Під час перебування в Києві вона зустрінеться з українськими високо посадовцями, де обговорить актуальні, які насамперед стосуються відновлення України.

Як відомо, Німеччина лобіює серед країн Євросоюзу створення інвестиційного фонду для приватних інвестицій в Україну, щоби допомогти розв'язати проблему величезних витрат на післявоєнне відновлення країни. Також німці планують лобіювати використання коштів від заморожених російських активів на відновлення, інтеграцію України в торговельні мережі ЄС, а також закупівлю зброї.

У межах підготовки до міжнародної донорської конференції, яка відбудеться в Берліні, німецький уряд затвердив 15 пріоритетних напрямків для заохочення приватних фінансових потоків у повоєнну відбудову України, одним з яких є приватний інвестиційний фонд.

"Таким чином заохочення більших фінансових інвестицій з боку бізнесу для України, є пріоритетом для конференції з відновлення України 2024 року, яку Німеччина проведе 11 червня", — сказала Шульце.

Крім підтримки інвестицій, які передбачають наявні гарантії, Німеччина також запропонує власний історичний досвід у відбудові економіки після війни.

Нагадаємо, що на відбудову спортивних об’єктів, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації, необхідно понад 300 мільйонів доларів. Окупанти зруйнували 100 об’єктів повністю, ще 402 — мають суттєві або часткові пошкодження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.05.2024 10:19