Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Німеччині пропонують створити приватний фонд для інвестицій у відновлення України

Міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце запропонувала створити приватний фонд для відновлення України. За прогнозами Світового банку, для відновлення України знадобиться близько 486 мільярдів доларів.

Як повідомляє Euractiv, Німеччина лобіює серед країн Євросоюзу створення інвестиційного фонду для приватних інвестицій в Україну, щоб допомогти розв'язати проблему величезних витрат на післявоєнне відновлення країни. Також німці планують лобіювати використання коштів від заморожених російських активів на відновлення, інтеграцію України в торговельні мережі ЄС, а також закупівлю зброї.

За даними видання, у рамках підготовки до міжнародної донорської конференції, яка відбудеться в Берліні, німецький уряд затвердив 15 пріоритетних напрямків для заохочення приватних фінансових потоків у повоєнну відбудову України, одним з яких є приватний інвестиційний фонд.

"Таким чином, заохочення більших фінансових інвестицій з боку бізнесу для України, є пріоритетом для конференції з відновлення України 2024 року, яку Німеччина проведе 11 червня", — сказала Шульце.

Крім підтримки інвестицій, які передбачають наявні гарантії, Німеччина також запропонує власний історичний досвід у відбудові економіки після війни. 

"Німецький банк розвитку, створений у 1948 році для підтримки відновлення приватного бізнесу в Німеччині, зруйнованого Другою світовою війною, має стати моделлю розвитку подібного українського фонду за підтримки Німеччини", — пише видання.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Німеччина ініціювала пошук систем ППО Patriot для УкраїниВідповідна інформація була оголошена на зустрічі Ради Україна-НАТО у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.04.2024 14:03