Руслан Стефанчук і журналісти. Джерело: rada.gov.ua

До Верховної Ради повертають журналістів: які умови та скільки медійників акредитують

Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до українського парламенту. Це відбуватиметься в умовах дії воєнного стану.

Про це повідомила прес-служба Верховної Ради України.

"Журналісти медіа мають можливість висвітлювати діяльність Верховної Ради України безпосередньо у приміщенні українського парламенту", — йдеться в повідомленні.

Розпорядженням затверджено положення "Про акредитацію медіа при Верховній раді України дев’ятого скликання на період дії воєнного стану в Україні".

Напередодні Стефанчук і керівник апарату В’ячеслав Штучний провели зустріч із журналістами та поінформували їх про особливості роботи медіа у прес-центрі, зокрема, щодо дій під час оголошення повітряної тривоги.

"Для представників медіа створено необхідні умови для висвітлення роботи єдиного законодавчого органу. Це — спеціально обладнані робочі місця, місце для брифінгу, запису інтервʼю, трансляції засідань тощо", — зазначили у прес-службі Верховної Ради.

Під час зустрічі журналістам пояснили принцип роботи прес-центру під час засідання парламенту, особливості допуску до будівлі з огляду на питання безпеки та вимоги, яких необхідно дотримуватися. Також представникам медіа показали найпростіше укриття будівлі парламенту, куди вони зобов’язані спускатися  під час повітряної тривоги.

Руслан Стефанчук наголосив, що, попри обмеження під час дії воєнного стану, вкрай важливо, щоби журналісти мали можливість висвітлювати діяльність єдиного законодавчого органу. Він також поінформував, що з огляду на необхідність дотримання безпекових вимог, які насамперед стосуються життя та здоров’я журналістів, їх максимальна кількість у прес-центрі — до 30 осіб.

Нагадаємо, на початку квітня голова Комітету зі свободи слова Верховної Ради Ярослав Юрчишин, заявив, що в Україні не передбачено бронювання для журналістів, адже в нашій державі немає потужного мобілізаційного ресурсу, щоби розглядати інформаційний фронт як окремий напрямок боротьби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.05.2024 11:53