Фото: gwaramedia.com

Чи отримають журналісти бронювання від мобілізації: у Комітеті зі свободи слова зробили заяву

В Україні не передбачено бронювання для журналістів, адже в нашій державі немає потужного мобілізаційного ресурсу, щоб розглядати інформаційний фронт як окремий напрямок боротьби.

Таку заяву зробив голова Комітету зі свободи слова Верховної ради Ярослав Юрчишин, пише "РБК-Україна".

Він наголосив, що саме бронювання існує в інших важливих галузях, тобто до 50% робітників певних підприємств чи відомств можуть бути заброньовані. Але говорити про саме бронювання журналістів не доводиться з багатьох причин.

Юрчишин також підкреслив, що в Україні немає такого потужного мобілізаційного ресурсу. У цьому напрямку не варто брати приклад з Росії, де всі федеральні канали забронювали журналістів.

"В нас не розглядається інформаційний напрямок як окремий напрямок боротьби. Інформаційний фронт як такий існує, але ми його ігноруємо. Ми сподіваємося на свідомість наших медіа", — сказав голова Комітету зі свободи слова Верховної Ради.

За словами Юрчишина, є розуміння, "що мобілізація працівників медіа — це величезний козир, бо найкращі прес-офіцери — це вихідці з медіа".

"І звісно вони набагато краще працюють з журналістами, і розуміють, що показувати, як показувати, що журналіст нам не ворог, а людина, яка прийде, покаже ваш напрямок, а потім на цей напрямок приїде додаткова амуніція, зброя і волонтерська допомога", — додав він.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив нещодавно, що після перегляду внутрішніх ресурсів і уточнення бойового складу Збройних сил України озвучена цифра про потребу в 500 тисяч мобілізованих стала неактуальною. Її суттєво зменшили.

Своєю чергою член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що головною метою нового законопроекту про мобілізацію є удосконалення процесу військового обліку. Всі військовозобов'язані громадяни України віком від 18 до 60 років мають перебувати в ньому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.04.2024 18:35