Денис Шмигаль. Фото: armyinform.com

Підходи для бронювання працівників будуть змінюватися, — Шмигаль

На бронь від мобілізації впливатиме не тільки середня зарплата працівників, а й рівень сплати податків компанії. Однак, пріоритет у бронюванні буде збережений для критичних для економіки підприємств. 

Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції.

"Середня зарплата, рівень сплати податків як людиною, так і компанією, вплив підприємства чи галузі на економіку рамка майбутньої системи бронювання, над якою ми працюємо", заявив він.

За словами Шмигаля, станом на березень поточного року бронь від мобілізації мають близько 700 тисяч людей, влада хоче зробити цей підхід справедливішим. Очікується, що пріоритет у бронюванні збережуть критичні для економіки підприємства. Але підприємства, які наповнюють державний бюджет, мають також отримати додаткові можливості для бронювання працівників.

"Наприклад, податкове навантаження підприємства вище середнього по галузі. Такого офіційного показника немає, але податкова його надає", пояснив Шмигаль.

Премʼєр-міністр вважає, що зміни у бронюванні вкрай потрібні, оскільки держава покладається виключно на власні надходження для утримання армії. При цьому він додав, що для тримання одного бійця має працювати не п’ятеро, а восьмеро людей.

"Восьмеро працюючих людей мають забезпечувати одну людину, яка захищає, ризикує своїм життям на фронті. Якщо співвідношення менше, тоді ефективність втрачається. І ми не будемо мати спроможності забезпечити наші сили безпеки й оборони", наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, за словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, в Україні планують провести реформу уряду. Зміни передбачатимуть скорочення міністерств на третину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.03.2024 15:08