Артем Довбик радіє після забитого гола. Джерело: "Жирона"

Довбик і Циганков — у Лізі чемпіонів, Лунін — чемпіон Іспанії: українські футболісти тріумфують (відео)

"Жирона" українців Артема Довбика та Віктора Циганкова здобула вольову перемогу над "Барселоною" — 4:2. Таким чином скромна каталонська команда вперше у своїй історії вийшла в Лігу чемпіонів.

Уже на третій хвилині вперед вийшла "Барселона" — забив Андреас Крістенсен. Перевага гостей протрималася лише хвилину. Артем Довбик у відповідь забив свій 20 гол у сезоні чемпіонату Іспанії — головою після навісу від Івана Мартіна. Далі забивати міг і Циганков — його удар з гострої позиції заблокували захисники. На перерву команди пішли за переваги "Барселони" в один м'яч — Роберт Левандовський реалізував пенальті.

"Жирона" перевернула гру впродовж двох хвилин. На 65 хвилині Довбик асистував Порту, а на 67 іспанець віддав результативну передачу на Мігеля Гутьєрреса — 3:2. До фінального свистка господарі забили вчетверте. Дубль видовищним ударом з лінії карної зони оформив Порту. У компенсований час Довбик міг оформити власний дубль, але від розгрому "Барселону" врятував захисник Жюль Кунде — виніс м'яч з лінії порожніх воріт.

Поразка "Барселони" означає, що "Реал" достроково став недосяжним для переслідувачів та здобув чемпіонський титул. Тобто український воротар Андрій Лунін отримає ще один трофей, і цього разу він неабияк долучився до такого досягнення, адже зіграв велику кількість матчів за мадридців

"Жирона" ж гарантувала собі участь у наступному сезоні Ліги чемпіонів — уперше в історії клубу. Команда Мічела випередила "Барселону" в очній боротьбі та вийшла на друге місце в турнірній таблиці.

До речі, "Жирона" до цього сезону ніколи не перемагала "Барселону", а зараз виграла вже друге каталонське дербі поспіль — після 4:2 у грудні 2023 року.

Нагадаємо, що нещодавно український голкіпер мадридського "Реала" Андрій Лунін отримав від іспанського гранда пропозицію щодо продовження контракту. Тепер "вершкові" очікують відповідь гравця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 04.05.2024 22:29