Фото: ДБР

Двох колишніх працівників лісгоспу на Закарпатті підозрюють в масових вирубках дерев

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишнім головному лісничому та начальнику лісогосподарської дільниці "Іршавського лісового господарства". У 2020-2021 роках там відбулися масові незаконні руби дерев різних порід.

Про це повідомляє ДБР.

Колишніх працівників лісової охорони підозрюють у тому, що вони не вжили достатньо заходів для збереження лісових насаджень на ввіреній їм території. 

Фото незаконно зрубаних дерев на Закарпатті

Фото: ДБР

Також ДБР повідомила про підозру колишньому начальнику лісогосподарської дільниці, який дав незаконну вказівку провести без жодних дозвільних документів розробку лісосік для проведення рубок. У підсумку було зрубано понад п'ять тисяч дерев цінних порід як на закріпленій за посадовцем дільниці, так і на інших територіях. Згодом незаконно зрубані дерева продали. Завдана шкода довкіллю склала понад 50,8 млн грн.

Фото незаконно зрубаних дерев на Закарпатті

Фото: ДБР

Колишнім посадовцям повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Їм загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили депутата від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ" Миколаївської обласної ради, який будучи за сумісництвом директором державного лісгоспу, незаконно роздавав землі лісництва "своєму оточенню".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 11.04.2023 09:58