Фото: Скріншот з відео

СБУ повідомила про підозру пропагандистці Монтян

Служба безпеки України повідомила про підозру одіозній адвокатці Тетяні Монтян, яка перебуває на території РФ. Вичерпну доказову базу вже підготовлено.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з оприлюдненою інформацією, Монтян, перебуваючи на території країни-агресора, бере активну участь в інформаційно-психологічних спецопераціях російських спецслужб.

Зокрема, регулярно виступає на російських телеканалах, де активно закликає до зміни меж державного кордону України та підтримки окупаційних угруповань. Також вона масово поширює дезінформацію про ситуацію в Україні через власні канали на Youtube і в Telegram, які нараховують майже півмільйона підписників.

За даними слідства, зловмисниця виїхала до Росії ще у 2021 році. Відтоді вона постійно відвідує тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей для підготовки пропагандистських сюжетів на користь кремлівського режиму.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, Служба безпеки ліквідувала масштабну схему підпільного фінансування російських окупаційних угруповань з боку громадян України. Зокрема, до організації оборудки причетна Оксана Марченко, дружина підозрюваного у державній зраді й кума російського диктатора Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.02.2023 10:52