Еліна Валтонен. Джерело: valtioneuvosto.fi

Фінляндія не виключила відправлення військ в Україну

Фінляндія не виключає можливості відправлення західних військ в Україну в майбутньому. Однак у цій країні наразі вважають, що тепер у цьому нема потреби.

Про це повідомив міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен в інтерв'ю Financial Times.

На її думку, президент Франції Еммануель Макрон вчинив правильно, коли змусив Росію роздумувати, якими можуть бути "червоні лінії" у підтримці України з боку Заходу.

"Зараз не час відправляти війська, і ми навіть не хочемо обговорювати це на цьому етапі. Але в довгостроковій перспективі, звичайно, ми не повинні нічого виключати", - сказала Валтонен.

Як відомо, посол Франції в Україні Ґаель Весьєр на Київському безпековому форумі заявив, що пропозиція президента Еммануеля Макрона щодо відправлення військ в Україну знайшла підтримку у деяких країнах, адже "зараз немає червоних ліній і не треба утримуватися від чогось".

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон дав велике інтерв'ю та зробив низку гучних заяв, які стосувалися допомоги українцям, відправлення військ на територію нашої країни і ядерних погроз російського диктатора Володимира Путіна.

Зокрема, в інтерв'ю TF1 і France 2 французький лідер знову заявив, що армія його країни може ввійти на територію України. Проте, як додав французький лідер, введення військ матиме нюанс.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.03.2024 16:22