Фото: nabu.gov.ua

"Допомагали" чоловікам тікати за кордон: нардепка та її помічниця отримали підозру

Працівниками Національного антикорупційного бюро та Спеціальної антикорупційної прокуратури було оголошено підозру у зловживанні впливом народній депутатці України та її помічниці. Вони допомагали чоловікам незаконно перетинати кордон.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За результатами слідства, депутатка, разом зі своєю помічницею, пообіцяли громадянину України організувати виїзд за кордон за грошову винагороду.

"11 липня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру у зловживанні впливом чинному народному депутату. У той же час, детектив НАБУ вручив повідомлення про підозру й помічниці нардепа. Дії нардепа та її помічниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вони мали забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України. Також чоловіка мали внести до Інформаційної системи "Шлях".

Згодом співучасники надіслали звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій. На підставі звернення ОВА було прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через держкордон України. Він нібито мав перевозити гуманітарний вантаж на територію України.

"Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів — 2 800 доларів США", — додали правоохоронці.

Правоохоронці не розголошують імені народної депутатки, але ЗМІ повідомляють, що справа стосується депутатки від Тернопільщини — Людмили Марченко від партії "Слуга народу".

Нагадаємо, начальник одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Краматорського району та двоє його підлеглих виготовляли фіктивні документи для виїзду військовозобов’язаних громадян за кордон. Обвинувальні акти стосовно фігурантів вже направили до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.07.2023 22:18