Фото: Facebook Сергія Алєксєєва

Нардеп Алєксєєв вийшов з-під варти під заставу

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Сергій Алєксєєв, якого підозрюють у шахрайстві, 4 липня вийшов з-під варти під заставу.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на коментар Алєксєєва. За словами нардепа, заставу внесли ввечері, 3 липня. Її розмір становить 2,264 мільйони гривень.

"Заставу внесли вчора ввечері, 3 липня. Заставу внесли за мене мої друзі та колеги, близько 18:00. Одразу я не вийшов, вийшов 4 липня близько 13 години. Справи там немає, кажуть кращі адвокати. Це виключно підстава опозиційного депутата. Далі ми будемо відстоювати: йти або на виправдальний вирок, або на закриття справи", — розповів Алєксєєв.

Справа Сергія Алєксєєва: що відомо

Працівники Офісу генерального прокурора 30 червня оголосили підозру народному депутату України Сергію Алєксєєву. Політика підозрюють у шахрайстві. Правоохоронці встановили, що нардеп шляхом обману заволодів грошовими коштами громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів. Попередньо відомо, що парламентар "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця. 

Наразі йому висунуто підозру за ч. 4 ст. 190 ККУ (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Фігуранту загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у понеділок, 3 липня, Личаківський районний суд обрав Алєксєєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад два мільйони гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2023 16:33