Фото: Офіс генпрокурора

Обіцяв за $50 тисяч "відмазати" іноземця від екстрадиції: Офіс генпрокурора підозрює нардепа у шахрайстві

Працівники Офісу генерального прокурора оголосили підозру народному депутату України. Політика підозрюють у шахрайстві.

Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора народному депутату України, голові підкомітету з питань діяльності органів правопорядку Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що нардеп шляхом обману заволодів грошовими коштами громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів США. Попередньо відомо, що парламентар "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця. Зафіксовано одержання 30 тисяч доларів США. Попередньо, він отримав ще 20 тисяч.

"За місцем проживання підозрюваного тривають невідкладні слідчі дії", — додали в Офісі Генпрокурора.

Водночас, за інформацією ЗМІ, у шахрайстві підозрюють народного депутата від партії "Європейська Солідарність" Сергія Алєксєєва. Сам нардеп цю інформацію поки не коментує.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань у тісній взаємодії зі Службою безпеки України повідомили про підозру чотирьом колишнім начальникам Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області. Вони у різні роки протиправно роздали понад півсотні земельних ділянок на понад 80 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 30.06.2023 08:23