Фото: ДБР

ДБР оголосило підозри одразу чотирьом колишнім керівникам Держгеокадастру на Вінниччині

Працівники Державного бюро розслідувань у тісній взаємодії з Службою безпеки України повідомили про підозру чотирьом колишнім начальникам Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області. Вони у різні роки протиправно роздали понад півсотні земельних ділянок на понад 80 мільйонів гривень.

Про це повідомляє ДБР.

Керівники управління протягом 2013-2020 років без перевірок видали накази про безоплатну видачу у власність земельних ділянок особам, які раніше вже скористалися правом безоплатного отримання ділянки. Виявлено понад 50 подібних фактів. На ці земельні ділянки наразі накладено арешт.

Вони підорюються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру правоохоронцю одного з районних управлінь Києва, який спільно зі знайомим торгував персональними даними громадян України. Киянин вигадав схему заробітку, користуючись доступом свого знайомого правоохоронця до персональних даних громадян.

Раніше ДБР вручило підозру працівнику Київського ТЦК, який допомагав ухилянтам тікати за кордон. Посадовець забезпечував виготовлення підроблених військово-облікових та медичних документів про непридатність до військової служби. Зокрема, він готував для ухилянтів відповідний висновок лікарської комісії та документ про виключення з військового обліку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 09.06.2023 13:45