Фото: ДБР

ДБР вручило підозру працівнику Київського ТЦК, який допомагав ухилянтам тікати за кордон (фото)

Начальник відділення одного з районних ТЦК Київської області організовував незаконний перетин ухилянтів через державний кордон України. Правоохоронці оголосили йому про підозру. 

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Встановлено, що посадовець забезпечував виготовлення підроблених військово-облікових та медичних документів про непридатність до військової служби. Зокрема, він готував для ухилянтів відповідний висновок лікарської комісії та документ про виключення з військового обліку.

Зазначається, що начальник відділення діяв у змові з двома спільниками — колишнім керівником Київського обласного військкомату та його сином. Подільники підшукували "клієнтів", виконували роль консультантів щодо подальшого перетину кордонів Молдови та Угорщини, а також виконували роль посередників при передачі хабарів.

"За свої послуги зловмисники брали від шести до десяти тисяч доларів США. Вартість залежала від наявних проблем зі здоров’ям ухилянтів та їхнього віку. Чим старше був чоловік, тим дешевше була "послуга" з підробки документів", — зауважують у ДБР.

Працівники Бюро затримали подільників посадовця під час отримання восьми тисяч доларів США за черговий пакет підроблених документів. Наразі задокументовано дві "угоди" зловмисників, за які вони вторгували 14 тисяч доларів США. Досудове розслідування триває.

"Посадовцю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, а також сприянні незаконному переправленню кількох осіб через державний кордон України шляхом надання засобів, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб", — повідомили у відомстві.

Йому загрожує позбавлення волі до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. 

ДБР повідомило про підозру працівнику Київського ТЦК
Фото: ДБР

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику командира роти з морально-психологічного забезпечення однієї з військових частин Рівненської області. Посадовець протиправно призначав бойові доплати підлеглим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 11:45