Фото: ДБР

Працівники Краматорського ТЦК підробляли документи для виїзду за кордон: скільки коштувала "послуга"

Начальник одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Краматорського району та двох його підлеглих виготовляли фіктивні документи для виїзду військовозобов’язаних громадян за кордон. Обвинувальні акти стосовно фігурантів вже направили до суду.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Правоохоронці встановили, що військові організували схему з видачі фіктивних тимчасових посвідчень військовозобов’язаним та довідок військово-лікарської комісії, в яких зазначалось, що особа — непридатна до військової служби. Начальник ТЦК самостійно підшукував "клієнтів", які бажали виїхати за межі України. Ціна "послуги" складала дві-три тисячі доларів США.

П’ятьох "клієнтів" прикордонники зупинили на пунктах пропуску при спробі використати підроблені документи для виїзду з України. Це відбулося в Чернівецькій та Закарпатській областях

"Начальник обвинувачується в утворенні організованої групи та організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, та в організації службового підроблення. Дві працівниці територіального центру обвинувачуються у сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон та у службовому підробленні, вчиненому організованою групою", — йдеться в повідомленні.

У ДБР наголосили, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років.

Нагадаємо, працівники Бюро розслідувань у взаємодії з Нацполіцією викрили на Закарпатті ще одну групу, яка переправляла через кордон військовозобов’язаних. До неї входили мешканці Закарпаття, колишні та діючі правоохоронці.

Також судитимуть керівництво Яворівського районного військкомату, що на Львівщині, яке за хабарі сприяло незаконному переправленню чоловіків через кордон. ДБР вже завершило досудове розслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2023 15:51