Фото: Pixabay

Керівництво військкомату на Львівщині допомагало чоловікам тікати за кордон: як діяла схема

​В Україні судитимуть керівництво Яворівського районного військкомату, що на Львівщині, яке за хабарі сприяло незаконному переправленню чоловіків через кордон. Державне бюро розслідувань вже завершило досудове слідство.

Як повідомили у прес-службі Бюро, йдеться про в.о. військово-лікарської комісії та солдата-водія цього ж центру.

Вказується, що за три тисячі доларів керівник та солдат надали підроблені медичні документи та висновок військово-лікарської комісії ухилянту.

"У "пакет послуг" входила видача тимчасового посвідчення військовозобов’язаного з відміткою про тимчасову непридатність до служби, що надавало право вільно перетинати держкордон", — зауважили у ДБР.

Крім того, в.о. голови ВЛК підбурив лікаря-уролога однієї із місцевих лікарень до складання та видачі завідомо підроблених офіційних документів.

"Лікарка без проведення медичного огляду військовозобов’язаного та відсутності результатів спеціальних лабораторних досліджень склала акт дослідження стану здоров’я. До нього вона внесла неправдивий висновок щодо наявності у військовозобов’язаного тяжких хронічних хвороб у стадіях загострення", — повідомили правоохоронці.

Чотири фігуранти звинувачуються у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон, одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди, організації службового підроблення, а саме складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів. Учасникам організованої групи загрожує до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, у Києві 23-річний киянин організував незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Для прикриття незаконної діяльності підозрюваний представлявся адвокатом одного зі столичних адвокатських об‘єднань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 02:24