Фото: Київська міська прокуратура

У Києві затримали "адвоката", який організував схему для "ухилянтів"

У Києві 23-річний киянин організував незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Для прикриття незаконної діяльності підозрюваний представлявся адвокатом одного зі столичних адвокатських об‘єднань.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно із матеріалами слідства, підозрюваний обіцяв чоловікам призовного віку організувати безперешкодний перетин кордону України у період воєнного стану. Вартість його "послуг" становила 12 тис. доларів США з особи.

Потенційним "клієнтам" чоловік обіцяв допомогу в оформленні фіктивних документів волонтера-перевізника або документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я (так званий "білий квиток").

Організатора схеми затримали під час отримання від "клієнта" частини грошових коштів. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, ДБР вручило підозру працівнику Київського ТЦК, який допомагав ухилянтам тікати за кордон. Посадовець забезпечував виготовлення підроблених військово-облікових та медичних документів про непридатність до військової служби. Зокрема, він готував для ухилянтів відповідний висновок лікарської комісії та документ про виключення з військового обліку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 10.06.2023 10:59