Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Хуліганом, який сильно побив соратника Шольца, виявився 17-річний підліток

У Німеччині 17-річний підліток з Дрездена зізнався в нападі на провідного кандидата Соціал-демократичної партії Німеччини на європейських виборах Матіаса Екке. Він завдав йому серйозних травм, політику знадобилася операція в лікарні.

Про це повідомило видання Bild. За інформацією журналістів, 17-річний Квентін Ж. з'явився зі своєю матір'ю в поліцейському відділку Дрезден-Зюд в районі Проліс близько першої години ночі в неділю. Він зізнався у нападі, але не розповів жодних подробиць.

Оскільки хлопцю ще не виповнилось 18 років, а він сам з’явився у відділку та має постійне місце проживання, то запобіжний захід у вигляді арешту йому не загрожує.

Як стало відомо медійникам, юнаку дозволили повернутися додому за певних умов. Тепер його мають допитати в поліцейському Центрі з протидії тероризму та екстремізму. Квентін Ж. раніше не був відомий поліції, його мотив наразі невідомий.

Екке зазнав нападу з боку групи осіб у дрезденському районі Штрізен близько 22:30 3 травня. Напад виявився настільки жорстоким, що політика довелося доставити до лікарні.

"Напад стався, коли він розклеював плакати до майбутніх місцевих і європейських виборів. Троє чи четверо незнайомців раптово з'явилися, образили команду, що розвішувала плакати, а потім раптово розпочали жорстоко бити його", — розповів лідер саксонської СДПН Хеннінг Хоман.

Сьогодні Екке, який перебуває в медичному закладі, мають зробити операцію.

Нагадаємо, що 30 квітня в Нижній Саксонії горів дачний будинок очільника машинобудівного та збройового концерну Rheinmetall Арміна Паппергера. Його підпалили за те, що директор підприємства активно підтримує Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.05.2024 16:39