Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Провладного кандидата побили в Німеччині під час агітації до виборів в Європарламент

Під час агітації в німецькому місті Дрездені кандидата на виборах до Європейського парламенту від Соціал-демократичної партії, яку очолює канцлер Олаф Шольц, серйозно побили. Він отримав значні травми та звернувся за допомогою до лікарів.

Про це повідомила агенція AP. Журналісти зазначили, що це один із багатьох інцидентів, що посилюють політичну напругу в Німеччині перед виборами.

Соціал-демократи розпочали свою офіційну кампанію на виборах 9 червня з мітингу минулого тижня в Гамбурзі, рідному місті Шольца. Там обійшлося без серйозних інцидентів, хоча теж були дискусії на підвищених тонах.

У п'ятницю ввечері в Дрездені під час розклеювання плакатів на кандидата від Соціал-демократичної партії Матіаса Екке напали та побили його. Він опинився в лікарні та потребував хірургічного втручання у зв'язку з отриманими травмами.

Міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер, яка теж є членом партії, заявила, що якщо доведуть, що напад політично мотивований, то це буде "серйозною атакою на демократію".

"Ми переживаємо новий вимір антидемократичного насильства", — сказала Фезер.

Урядові й опозиційні партії заявляють, що їхні члени та прихильники зіткнулися з хвилею фізичних і словесних нападів, і закликають поліцію посилити захист політиків і передвиборчих мітингів.

Нагадаємо, декілька днів тому журналісти британського видання The Daily Telegraph зазначали, що влітку 2024 року Україну чекає нова суттєва проблема. Після виборів до Європейського парламенту постачання зброї та допомоги Києву може бути під загрозою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.05.2024 16:38