скріншот з відео

"Квартал 95" висміяв рівненського військкома: боєць ЗСУ запропонував гумористам поставити три номери

На черговий скандал за участю гумористів студії "Квартал 95" відреагував  ветеран АТО та учасник бойових дій на Донбасі Антон Колумбет. "Кварталівці" відзначились недоречними жартами про військових.

Відповідний допис Колумбет опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Раніше гумористи студії "Квартал 95" втрапили у черговий скандал — вони розбурхали мережу жартами про військових. Суспільство обурилося висміюванням військовослужбовців під час війни та назвали номер "святом несмаку й сексизму". "Кварталівці" висміяли тему рівненського військкома, який цілувався на робочому місці. За сюжетом, військком із декількома жінками вигадали шифр у вигляді поцілунків та непристойної поведінки через те, що ворог встановив у кабінеті камери.

Військовий наголосив, що нічого не має проти сатири, навіть якщо вона гостросоціальна. 

"Тому вона й ображає завжди когось — бо висміює справжні вади суспільства, і якась верства населення буде ущемлена, бо побачила себе в цьому кривому дзеркалі", — йдеться у дописі Колумбета. 

Проте військовий вказав на нюанс, пов'язаний з сатирою для кугутів. Колумбет зауважив, що ніхто з їх сценаристів ніколи не зачіпає дійсно життєві теми, натомість концентруються на суті гумору "кугути сміються над людьми". Він також запропонував сценаристам поставити три сценарії.  

Сценарій 1. Дійство відбувається у 2022 році, в гаражі, де сидять два куми. Один пропонує бізнес-план — користуючись скрутним становищем в країні, накупити купу генераторів та продати з дикою націнкою, нарешті збагатившись. Далі сюжет демонструє митарства двох кумів, які спочатку продають машини та квартири для отримання стартового капіталу, потім програють весь капітал в онлайн-казино, потім беруть кредит в сервісі мікрокредитування під дикі відсотки, виїжджають як волонтери по програмі "Шлях" і нарешті притягають в Україну фуру генераторів. Закінчується номер тим, що вони обидва взимку 2023 року сидять на місцевому базарі на купі генераторів, які нікому вже за такі гроші не потрібні, і до них приходять колектори, підключаючи паяльник до одного з генераторів.

Сценарій 2. Герой номера, задля уникнення мобілізації, знаходить у своєму будинку 78-річну однооку пенсіонерку і починає до неї залицятись з метою одруження. Пенсіонерка сприймає його закоханість як щиру і реагує як юна дівчина, яку домагається занадто настирливий залицяльник. Врешті-решт, після довгих та сповнених комедією ситуацій, вони одружуються, але на наступний день після весілля вона помирає. Герой втрачає підставу для ухилення від призову і в кінці топиться в Тисі.

Сценарій 3. Типовий "мамкін тємщік" під час роботи в батьковій обнальній конторі попадається в рейд ТЦК. Щоб врятуватись, він перевдягається в жіноче плаття, бриє ноги, вдягає перуку та намагається пройти крізь кордон. Один з хлопців з кордону зав’язує бесіду зі спортивного вигляду незнайомкою, наполегливо запрошує її на побачення. Весь подальший сюжет номера крутиться навколо того, як "царапінка" намагається непомітно втекти спочатку від побачення, потім з ресторану, і вже вночі у нього вдома відбувається страшна розв’язка.

"Хіба ж цього не можна викрутити доволі веселий сітком? Мені здається що можна. Тим більше, що з невеличкою гіперболізацією всі ці три ситуації абсолютно можливі в навколишній дійсності", — написав він.

Проте, як зазначив Колумбет, проблема тільки одна — бидло не буде з цього сміятись, тому що йому стане неприємно. 

"Саме тому, що в кривому дзеркалі воно побачить своє міщанське, полохливе і дурне рило. І це — справжня відповідь на те, для кого робиться ось такий от "естрадний гумор" в нашій країні, що спливає кров'ю", — додав Антон Колумбет.

Нагадаємо, у новорічну ніч актори "95 Кварталу" у своєму шоу виступили з пародією на жительку Скадовська, яка приїхала на Західну Україну та намагалась розмовляти українською мовою. Мер тимчасово окупованого Росією Скадовська Олександр Яковлєв засудив ці жарти про переселенку в новорічному виступі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.05.2024 20:09