Скріншот із відео

Новорічна пародія на мешканку Скадовська: "95 Квартал" потрапив у скандал

У новорічну ніч актори "95 Кварталу" у своєму шоу виступили з пародією на мешканку Скадовська, яка приїхала на Західну України та намагалась розмовляти українською мовою. 

Мер тимчасово окупованого Росією Скадовська Олександр Яковлєв засудив ці жарти про переселенку в новорічному виступі. Відео він опублікував у Facebook.

Так, у новорічному епізоді гумористичного шоу "95 Квартал" було показано сцену, як переселенка приїхала на Закарпаття і намагається пояснити, що вона зі Скадовська, що на Херсонщині. Вона вживала слова "с*ська довська" і "позаблювала" українську.

Мер окупованого міста закликав творців шоу вибачитися перед українцями за цей жарт, який прозвучав під час новорічного виступу "95 Кварталу".

"Дуже правий був Петлюра, який казав: "Нам не так страшні московські воші, нам страшні українські гниди". Жарти про с*ськи зі Скадовська, напевно, комусь здаються дуже смішними. Але нехай це буде на совісті режисерів. Сподіваюся, у них вистачить сили вибачитися перед українцями. Скадовськ сьогодні в окупації, і справді, чого зараз потребують скадовчани, — це підтримки", — обурився Яковлєв.

Нагадаємо, колишній гравець збірної України Артем Мілевський розповів про ставлення до української мови. Він навів приклад військових, які розмовляють російською на передовій. За його словами, у нього не було української школи, він завжди тренувався, тому не було часу вивчати українську мову. Він зауважив, що все його оточення розмовляло російською.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.01.2024 18:19