Фото: соцмережі

Жарти про віру в Бога: московські попи поскаржилися в поліцію на акторів "Кварталу 95"

Українська православна церква Московського патріархату звернулася в поліцію із заявою через дії акторів "Кварталу 95" Олександра Пікалова та Євгена Кошового. Вони нібито зневажливо висловлювалися про церкву та віру в бога.

У представників Московської церкви виникли претензії до випуску шоу "Байрактар News" від 7 грудня 2022 року. На сайті УПЦ МП повідомляється, що коміки також нібито пропагували фізичне насильство щодо священнослужителів УПЦ.

"...Пікалов Олександр Вікторович і Кошовий Євген Вікторович дозволили собі зневажливо висловитися не тільки про церкву, а й про віру в Бога як таку. На додаток, ці громадяни вдалися до пропаганди фізичного насильства щодо священнослужителів УПЦ, натякаючи на те, що це не коштуватиме їм понад 100 грн", — заявили в УПЦ МП.

Варто відзначити, що у випуску програми "Байрактар News" Пікалов і Кошовий сказали, що добре було б мати відповідний прайс-лист.

"Плюнути у священника УПЦ МП — 20 грн, залишити "святе письмо" цвяхом на позашляховику — 50 грн, вдарити по лівій щоці й автоматично по правій — 100 грн", — сказали ведучі.

Відомо, що поліція вже почала розбиратися у цій справі.

Нагадаємо, митрополиту Черкаському і Канівському Феодосію — Денису Снігірьову, який розпалював міжконфесійну ворожнечу, обрали запобіжний захід. Його взяли під цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Також він носитиме електронний браслет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.04.2023 11:59