Фото: Суспільне

Черкаському митрополиту, який виправдовував війну, обрали запобіжний захід

Митрополиту Черкаському і Канівському Феодосію — Денису Снігірьову, який розпалював міжконфесійну ворожнечу, обрали запобіжний захід. Його взяли під цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Також він носитиме електронний браслет.

Про це повідомляє "Суспільне".

Цю ситуацію сам митрополит назвав "атакою на церкву" та "політичною справою". Також, на його думку, слідство, можливо, "діє за вказівкою зверху", коли просить запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. 

Митрополит вкотре наголосив, що вважає себе невинним:

"Я хочу, щоб розглядали саме порушення мною статей Закону, а не те що я думаю і те, що я відчуваю. Бо ніяких статей я не порушую і як громадянин маю право мати свою думку, бо у нас не 37 рік і не Сталін і не Гітлер".

Адвокат попросив відмовити у цілодобовому домашньому арешті. І вважає, що достатньо буде особистого зобов'язання.

Нагадаємо, минулого тижня Служба безпеки України повідомила про підозру керівнику Черкаської єпархії УПЦ Московського патріархату, який заперечував війну Росії проти України та виправдовував дії загарбників. 

За даними слідства, у 2020 році клірик віддав розпорядження створити в єпархії новий відомчий сайт за шаблоном РПЦ. Під час його розробки використали російське програмне забезпечення, яке дозволяло ретранслювати деструктивний контент із прокремлівських інтернет-ресурсів. Серед них — "patriarchia.ru" та "pravoslavie.ru".

Крім того, на цьому сайті митрополит вихваляв московських священників, які допомагають агресору, а також закликав до "об’єднання релігійних громад у війні проти України".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 12.04.2023 17:59