Морський дрон Magura V5. Джерело: mil.in.ua

Magura V5 — страх рашистів: яких збитків російському флоту завдали українські морські дрони

Збитки Чорноморському флоту Російської Федерації після успішних атак українських морських дронів Magura V5 склали 500 мільйонів доларів. А це зброя саме українського виробництва.

На цьому наголосив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він зазначив, що секрет українського морського дрона Magura полягає у майстерності українських виробників, які змогли створити унікальний засіб ураження ворожого флоту, озброєння й особового складу. Юсов назвав дрон Magura V5 одним із головних винищувачів російського флоту.

Окрім того, важливі не лише характеристики зброї, але майстерність розвідників і фахівців ГУР Міноборони, зокрема, спецпідрозділу "Група 13". Як зазначив розвідник, це поєднання постійно удосконалюється і дає нові результати.

"Уже станом на зараз на понад 500 мільйонів доларів Чорноморський флот агресора зазнав збитків внаслідок ефективних дій спецпризначенців ГУР з використанням дронів Magura", — сказав він.

За словами Юсова, розвідка аналізує наслідки після кожної вдалої операції, як і ворог, який намагається знайти засоби протидії та тактику для захисту своїх суден. Юсов додав, що дрон Magura вдосконалюють, йдеться про оснащення, бойову частину та інші елементи.

Нагадаємо, що в ніч на 6 травня морські дрони Magura V5 Головного управління розвідки Міністерства оборони України уразили швидкісний катер російських військових. Операцію провів підрозділ ГУР Group 13 в районі бухти Вузька Євпаторійського району.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 14:39