Фото: Офіс президента

П'ять років тому відбулася інавгурація Зеленського: як він змінився за цей час (фото)

Рівно п'ять років тому, 20 травня 2019-го, відбулася інавгурація Володимира Зеленського. За цей період на країну випало чимало випробувань. Зокрема, війна на Сході країни, пандемія коронавірусу та повномасштабне вторгнення Росії.

TrueUA пригадав, яким очільник держави був на початку свого президентського шляху та як змінився сьогодні.

На виборах у 2019 році Володимир Зеленський отримав рекордну підтримку українців — 73,22% голосів. Зеленський переміг майже в усіх регіонах. Офіційна церемонія інавгурації відбулася 20 травня 2019 року. Новообраний президент пройшов через площу Конституції перед будівлею Ради, вітався з фанатами та фотографувався. Після цього він склав присягу президента України народові.

інавгурація зеленського

Фото: Офіс президента

У перший рік свого президентства Зеленський встиг навіть побачитися із російським диктатором Володимиром Путіним. Це відбулося під час саміту "Нормандської четвірки" у Парижі.

Зеленський нормандська четвірка

Фото: Офіс президента

Цього ж року в Україні спалахнула пандемія COVID-19. На території держави були введені жорсткі карантинні обмеження. Зеленський був одним із перших, хто зробив щеплення в березні 2021-го.

Зеленський вакцина від коронавірусу

Фото: Офіс президента

Найбільшим випробування за президентський шлях Зеленського стало повномасштабне вторгнення Росії на територію України, яке відбулося 24 лютого 2022 року. Відтоді він щодня записує відеозвернення до українців, де звітує про стан справ у країні та ситуацію на фронті. До того ж гарант вже не одноразово відвідував позиції українських воїнів на передовій та зустрічав іноземних партнерів у Києві.

Зеленський на фронті

Фото: Офіс президента

Зеленський і Шарль Мішель

Фото: Офіс президента

Читайте також: Зеленський після 20 травня — легітимний чи ні. Що робити ОП та українцям?

Всі п'ять років поруч із Зеленським була його дружина та перша леді Олена Зеленська. В інтерв'ю вона розповідала, що бачить свого чоловіка не так часто, як хотілося, а від початку великої війни їхні зустрічі стали ще рідшими. Проте вона завжди є опорою і підтримкою для чоловіка.

Володимир Зеленський з дружиною

Фото: Instagram Олени Зеленської

Володимир Зеленський з дружиною

Фото: Instagram Олени Зеленської

Нагадаємо, за даними іноземних ЗМІ, із 24 лютого Зеленський пережив понад 10 замахів на своє життя з боку Росії.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.05.2024 10:36