Обвал мосту в Китаї. Джерело: Xinhua

Майже півсотні: у Китаї зросла кількість жертв унаслідок обвалу автомагістралі

Унаслідок обвалу частини шосе в провінції Гуандун, що на півдні Китаю, загинули 48 людей. Раніше було відомо про 19 жертв.

Про це пише AP News.

"Кількість загиблих в результаті обвалення шосе на південному сході Китаю зросла до 48", — йдеться у повідомленні.

Мер міста Мейчжоу Ван Хуей на прес-конференції 2 травня заявив, що пошуково-рятувальні роботи ще тривають. За його словами, пошукові роботи ускладнюються дощем, адже земля та гравій сповзають зі схилу. 

Варто зазначити, що за останній місяць в окрузі, де обвалилася дорога, випало понад 56 сантиметрів (22 дюйми) опадів. Деякі села в Мейчжоу затопило ще на початку квітня.

Обвал шосе у Китаї: що відомо

Обвал стався 1 травня близько 02:10 на ділянці швидкісної дороги Мейчжоу-Дабу в Мейчжоу. Площа обвалу становить 184,3 квадратних метри. 

З крутого схилу в обрив впали 23 автомобілі, деякі з них спалахнули. Згорілу та понівечену техніку витягували будівельними кранами.Очевидці розповідали, що почули гучний шум та побачили, як позаду утворилася яма завширшки кілька метрів.

Обвал шосе у Китаї

Обвал шосе у Китаї. Джерело: Xinhua

Нагадаємо, 22 квітня на території Іванківської громади поблизу села Олива Київської області сталась ДТП. Там мікроавтобус, який віз людей на роботу, впав у провалля, що утворилось посеред дороги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.05.2024 15:45