Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

На окупованих територіях росіяни планують мобілізувати чоловіків через електронні повістки, — ЦНС

На тимчасово окупованих територіях України з 1 листопада міноборони країни-агресорки розпочне мобілізацію чоловіків через електронні повістки.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Злочинний кремлівський уряд опублікував постанову про роботу Єдиного реєстру військового обліку. Отож з 1 листопада міноборони РФ почне його повноцінно використовувати, зокрема розсилаючи призовникам електронні повістки", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що електронну повістку вважатимуть врученою через сім днів після її розміщення в реєстрі. Водночас те, що на тимчасово окупованих територіях практично відсутній зв’язок не лише з Україною, а й всередині незаконних формувань, рашисти не враховують.

"Тепер кожен мешканець ТОТ чоловічої статі після 1 листопада буде вважатися злочинцем і притягатиметься до відповідальності за неявку в окупаційний військкомат. Адже більшість населення окупованих територій не мають доступу до інтернету, і відтак можливості отримати інформацію про свою електронну повістку. Відомо про випадки, коли люди не могли через відсутність зв’язку викликати рятувальників на пожежі чи лікарів до хворих", — зазначили у ЦНС.

Нагадаємо, раніше радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявляв, що рашисти готують повномасштабну мобілізацію чоловіків до російської армії у Маріуполі. Її планують розпочати у травні 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2024 23:33