Фото: Запоріька ОВА

Рашисти хочуть перетворити окуповані території на сміттєзвалища: Центр нацспротиву назвав причину

Росіяни вигадали чергову махінацію, як розкрадати гроші на тимчасово окупованих територіях України. Напередодні ворожий уряд опублікував постанову, згідно з якою Москва планує витратити 1,3 мільярда рублів на обладнання сміттєзвалищ на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.  

Про це інформують у Центрі національного спротиву.

"Фактично, окупанти хочуть перетворити тимчасово окуповані українські території на сміттєзвалище для російського сміття. Туди планують вивозити відходи з території РФ", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що заявлені 1,3 мільярда рублів окупанти мали б витратити на сміттєві контейнери та спецтехніку. Хоча насправді планують використовувати техніку та обладнання викрадену з українських комунальних підприємств на тимчасово захоплених територій

"А кошти будуть відмиті через підставні компанії підконтрольні особисто главі уряду РФ Мішустіну. Росіян не турбує питання цивільного населення на ТОТ і куди буде вивезено сміття. Ключове – встигну розікрасти кошти до моменту деокупації наших територій", — наголошують у ЦНС.

Нагадаємо, раніше у Центрі національного спротиву повідомляли, що окупантам бракує медиків на тимчасово окупованій території Запорізької області. Більшість місцевих лікарів виїхали з регіону, тому росіянам доводиться привозити персонал із Росії.Російські медики поселяються у гуртожитках та помешканнях, які загарбники окупували в українців. Відомо, що тут вони заробляють більше, ніж в Росії. Тож такі поїздки сприймаються як типове заробітчанство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 16:10