Фото: realgazeta.com.ua

Рашисти "згортаються" на окупованій частині Запоріжжя: яке майно вивозять

Російські загарбники продовжують вивозити майно із тимчасово окупованих територій Запорізької області у межах так званої "евакуації". Зокрема, окупанти забирають російські підручники та різні предмети зі шкіл.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Аби встигнути втекти з українських територій до їхнього звільнення ЗСУ, колаборанти влаштували останній дзвінок в школах ще на початку травня. Крім так званої "евакуації", рашисти вчиняють низку злочинів на окупованих територіях. Вони продовжують знищувати українські книжки на окупованих територіях. Так, нещодавно у ЦНС повідомляли, що росіяни вилучають українські книги  з фондів загальних й шкільних бібліотек та спалюють їх в котельнях Луганської області.

"Зауважимо, що практику спалювання книг росіяни запозичили в нацистської Німеччини. При цьому, росіяни виправдовують це тим, що вони вилучають "нацистську літературу", та в перелік такої літератури потрапляють всі українські книги", — зазначили у Центрі нацспротиву.

Нагадаємо, російські окупанти розпочали вивезення з міста Кам’янка-Дніпровська Запорізької області дітей дошкільного та шкільного віку разом з батьками, а також освітян та інших працівників бюджетної сфери. Охочих виявилось небагато.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 04:20