Фото: РИА Новости

Окупанти вивозять дітей із Запорізької області: Генштаб повідомив деталі

У понеділок, 8 травня, російські окупанти розпочали вивезення з міста Кам’янка-Дніпровська Запорізької області дітей дошкільного та шкільного віку разом з батьками, а також освітян та інших працівників бюджетної сфери. Охочих виявилось небагато. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Евакуація здійснюється до Бердянська. Водночас усіх медичних працівників місцевої лікарні викликано на роботу.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також двох ударів по його зенітно-ракетних комплексах. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили та станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

Атаки ворога

Протягом цієї доби противник завдав 20 ракетних та 30 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Для завдання ракетних ударів ворог використав 17 крилатих ракет повітряного базування, 15 з яких було знищено нашими захисниками, та ще три ракети С-300 по Краматорську і Костянтинівці. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на фронті

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби ворог здійснив майже 30 атак на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка.

Нагадаємо, майже два десятки російських загарбників знищили українські військові на території тимчасово окупованої Херсонщини. Також ЗСУ ліквідували ворожу техніку рашистів.

Війна, 09.05.2023 19:01