Фото: "Громадське"

Окупанти пригнали з Росії на Запоріжжя медиків: розселяють у будинках українців

Окупантам бракує медиків на тимчасово окупованій території Запорізької області. Більшість місцевих лікарів виїхали з регіону, тому росіянам доводиться привозити персонал із Росії.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву. 

"На тимчасово захоплених землях Запорізької області ворог провів ротацію медичного персоналу. Зокрема в регіон завезли партію чергових гастролерів, як лікарів, так й середній медперсонал", — зазначили у ЦНС.

Російські медики поселяються у гуртожитках та помешканнях, які загарбники окупували в українців. Відомо, що тут вони заробляють більше, ніж в Росії. Тож такі поїздки сприймаються як типове  заробітчанство.

"Деякі недалекоглядні гастролери потім переводяться в регіон на постійну основу, таким чином окупанти міняють демографічний склад населення", — додають у ЦНС.

Нагадаємо, раніше у Центрі національного спротиву повідомляли, що російські окупанти на тимчасово окупованих територіях сформували "трудові загони" зі студентів для проведення пропагандистських заходів. До складу так званих "трудових загонів" входять росіяни. Ці загони діють в зруйнованих військами Росії містах — Маріуполі, Сєвєродонецьку та Лисичанську. Пропагандистські заходи окупанти проводять за підтримки "Росмолоді", яка займається децентралізацією так званих "молодіжних рухів", більшість з яких умовно виступають як волонтерські.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2023 20:57