Фото: konkurent.ua

Росіяни на окупованих територіях створили "трудові загони" зі студентів: яка їхня мета

Російські окупанти на тимчасово окупованих територіях сформували "трудові загони" зі студентів для проведення пропагандистських заходів.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Зазначається, що до складу так званих "трудових загонів" входять росіяни. Ці загони діють в зруйнованих військами Росії містах — Маріуполі, Сєвєродонецьку та Лисичанську.

"Особливу увагу окупанти приділяють промивці мізків молоді на тимчасово окупованих територіях. Окупанти створили "студентські трудові загони", які існують переважно в пропагандистських відео й сформовані з росіян", — йдеться у повідомленні.

Пропагандистські заходи окупанти проводять за підтримки "Росмолоді", яка займається децентралізацією так званих "молодіжних рухів", більшість з яких умовно виступають як волонтерські.

Нагадаємо, раніше Генштаб Збройних сил України повідомляв, що Росія продовжує здійснювати незаконну інтеграцію тимчасово окупованих земель у своє інформаційне середовище. Загарбники прокладають туди зв'язок та інтернет з території РФ. 

Додамо, від початку 2022 року російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України примусово мобілізували до своєї армії від 55 до 60 тисяч чоловіків. Країна-агресорка зганяє до окупаційного війська навіть студентів з захоплених українських територій. 

Крім того, раніше Генштаб повідомляв, що окупанти обманом намагаються мобілізувати на війну з Україною громадян різних країн. В підрозділах російських військ, які розміщені у тимчасово окупованій Горлівці Донецької області, відзначено присутність громадян Узбекистану. Вказані особи прибули до міста Маріуполь для проведення будівельних робіт. Після прибуття в них вилучили паспорти та мобілізували "добровольцями" до складу окупаційних військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 12:07