На фото пожежа на сміттєзвалищі "Газіпур". Джерело: The Hindustan Times

На столичному сміттєзвалищі у Індії спалахнула масштабна пожежа (фото, відео)

У неділю, 21 квітня, у столиці Індії Делі на найбільшому в країні сміттєзвалищі "Газіпур" спалахнула пожежа

Як пише видання The Hindustan Times, інформації про постраждалих наразі немає, однак дим та масштабна пожежа спричинили хвилю паніки серед населення. 

"Ми отримали виклик щодо пожежі о 17:22 й спочатку було залучено дві пожежні машини. Пожежа на сміттєзвалищі спричинена газом, який утворився на звалищі. Пізніше на місце було направлено ще шість пожежних машин. Пожежники намагаються загасити полум'я", — запевнив представник пожежної служби міста Делі Нареш Кумар.

Видання зазначає, що мешканці прилеглих районів почали скаржитися на "токсичний" газ, який виривається з охопленого вогнем сміттєзвалища. Вони описують густу хмару газу та запевняють, що це може мати серйозні наслідки для здоров'я літніх людей. 

Ця пожежа стала причиною взаємних звинувачень між політичними партіями, адже незабаром в країні стартують парламентські вибори. Головний міністр Делі Арвінд Кеджрівал обіцяв очистити це сміттєзвалище ще до 31 грудня 2022 року, але відтоді воно лише виросло. The Hindustan Times додає, що у 2022 році на "Газіпурі" було зафіксовано три пожежі.

Нагадаємо, у січні видання Reuters повідомляло, що Індія хоче відмовитися від російської зброї та дистанціюватися від МосквиТакож торік Делі та Вашингтон підписали оборонну угоду, зокрема, щодо спільного виробництва двигунів для винищувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.04.2024 12:59