Фото: Портал президента Республіки Білорусь

"Набий їм морду, покажи, що ти білорус": Лукашенко ошелешив заявою про Олімпіаду в Парижі

Самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко переконаний, що Олімпійським іграм-2024 не потрібно оголошувати бойкот. Водночас він закликав своїх громадян "бити морди" опонентам у Парижі.

Таку заяву він зробив російському пропагандистському інформаційному агентству ТАСС.

"Це вибір спортсменів. Звичайно, хотілося, щоб були гімн, прапор та інше. Та я розумію атлетів: це їхнє життя. Не наполягаю на жодному з варіантів. Але якщо вже відібрався та їдеш туди в нейтральному статусі, то "набий їм морду", покажи, що ти справжній білорус", — сказав Лукашенко.

Білоруський диктатор також зазначив, що "завтра ми повернемося до цієї європейської, світової родини та покажемо, що вміємо".

"А спортсмен нехай визначиться сам: хоче поїхати — нехай їде та виступає, але лише гідно виступає, щоб ми ним могли пишатися", — додав Лукашенко.

Зауважимо, Олімпіада-2024 має відбутися з 26 липня по 11 серпня. Олімпійські ігри пройдуть в столиці Франції Парижі. Російські та білоруські спортсмени у нейтральному статусі можуть брати участь в Олімпійських іграх в Парижі.

Нагадаємо, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Своєю чергою мер Парижу Анн Ідальго заявила, що спортсменам з Росії та Білорусі не будуть на раді на Олімпійських іграх 2024 року.

Як повідомив голова міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, будь-який нейтральний спортсмен з російським паспортом, який висловлюватиме свої політичні погляди під час Олімпіади, може бути виключений зі змагань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.05.2024 13:01