Літня Олімпіада відбудеться в Парижі. Джерело: МОК

Франція пропонує припинення вогню в Україні на час Олімпіади в Парижі

Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час інтерв’ю українським телевізійникам із національного марафону "Єдині новини".

"Так, ми це попросимо", — сказав Макрон у відповідь на запитання, чи буде вимога до Російської Федерації зупинити вогонь на час Олімпійських ігор.

Французький президент також пояснив ставлення Парижа до майбутньої ходи російських спортсменів-олімпійців під білим прапором на Олімпіаді-2024.

"Правило країни-господаря — це йти з олімпійським рухом в ногу. Тобто це меседж миру. Також ми дотримуємося рішень Міжнародного олімпійського комітету. Звичайно, ми будемо колективно дуже ретельно відстежувати їхні виступи, щоби ніхто зі спортсменів не скористався цією ситуацією", — наголосив Макрон.

Він додав, що хоче, щоби світ почув меседж миру та толерантності. Але при цьому він додав, що цей меседж не буде поступатися тому, що Україна має повністю відновити свій суверенітет і територіальну цілісність.

Олімпіада-2024 має відбутися з 26 липня по 11 серпня. Олімпійські ігри пройдуть в столиці Франції Парижі.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон зізнався, що готовий підняти слухавку, якщо йому раптом зателефонує Володимир Путін. Але при цьому французький лідер висловився чітко: Росія не повинна перемогти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.03.2024 22:41