Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Макрон зізнався, чи відповів би на дзвінок Путіна

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що готовий підняти слухавку, якщо йому раптом зателефонує Володимир Путін. Але при цьому французький лідер висловився чітко: Росія не повинна перемогти.

Про це президент Франції Еммануель Макрон розповів під час інтерв’ю українським телевізійникам із національного марафону "Єдині новини".

Французький лідер пояснив, що відповість на дзвінок Путіна, бо відчуває, що це його відповідальність.

"Я послухаю, що він пропонуватиме", — додав Макрон.

На його переконання, роль Франції — бути "нервом війни".

"Треба з одного боку передати Україні все необхідне, щоби посилити її обороноздатність, але при цьому сприяти деескалації. Нам потрібно вийти на сталий справедливий мир", — зазначив французький президент.

Він пояснив: якщо раптом Путін "захоче щось запропонувати, я послухаю сенс його пропозиції".

Окрім того, Макрон ухилився від прямої відповіді щодо можливого арешту російського диктатора Володимира Путіна, якщо той приїде до Франції.

"Це питання не на порядку денному. Він не планує приїхати", — сказав він.

Разом із тим французький лідер зазначив, що підтримка України має продовжуватися, і у нього "немає жодної наївності щодо кремлівського режиму".

"Наша мета — Росія не повинна перемогти. Але наша мета також — це повернути мир в Європу. Для того, щоби вийти на результат цієї мети, ми не можемо йти шляхом ескалації, бо нам не потрібна ще одна війна", — сказав Макрон.

Проте, додав французький президент, у Парижі "готові сказати, що у нас немає лімітів, і ми будемо реагувати залежно від того, як реагуватиме Росія".

"Й українці в певний момент повинні мати сильну позицію, коли вони будуть вести переговори про сталий мир. Але зараз я не виступаю з наступальними ініціативами, бо це не дух колективної солідарності", — констатував Макрон.

Нагадаємо, видання Le Monde заявило, що президент Франції Еммануель Макрон допускає можливість відправлення своїх військ в Одесу. Це може трапитися 2025 року. Таку заяву він нібито зробив у лютому в Єлисейському палаці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.03.2024 21:51