Фото: Офіс президента України

Макрон заявляв про намір відправити "деяких хлопців до Одеси", — Le Monde

Видання Le Monde заявило, що президент Франції Еммануель Макрон допускає можливість відправлення своїх військ в Одесу. Це може трапитися у 2025 році.

Таку заяву він зробив нібито в ніч на 21 лютого в Єлисейському палаці.

"У будь-якому випадку, у наступному році мені доведеться відправити деяких хлопців до Одеси", — цитує видання президента Франції. 

Вказується, що через п'ять днів, 26 лютого, Еммануель Макрон заявив про це публічно. Так, після завершення міжнародної конференції щодо України, яка об'єднує двадцять глав європейських держав та урядів, на запитання з Єлисейського палацу про можливе введення західних військ в Україну він без вагань буцімто відповів, що "у динаміці нічого не можна виключати".

За даними видання, влада Франції розглядає можливість відправлення військ в Україну як мінімум з червня минулого року, коли це питання було порушено на засіданні Ради національної оборони та безпеки Франції.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон говорив про те, що європейські країни повинні бути готові до можливого нападу з боку Російської Федерації у найближчі роки. Водночас союзники не повинні допустити програшу України у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 18:28