Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

"Маємо підготуватися до нападу Росії": Макрон зробив тривожну заяву на саміті в Парижі

Європейські країни повинні бути готові до можливого нападу з боку Російської Федерації у найближчі роки. Водночас союзники не повинні допустити програшу України у війні.

Таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон, пише El Mundo. Він наголосив 26 лютого, що "ми повинні готуватися до нападу з боку Росії в найближчі роки та підкреслив, що режим Володимира Путіна не може виграти війну в Україні".

"Колективний аналіз полягає в тому, що за кілька років ми повинні підготуватися до нападу Росії на одну з країн-учасниць", — сказав Макрон, відкриваючи в Парижі конференцію на підтримку України, в якій взяли участь близько двадцяти глав держав та урядів.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс повинен бути готовим до протистояння з Російською Федерацією. Агресія Москви може тривати десятиліттями, тому союзники повинні збільшити оборонну промисловість.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, агресія Російської Федерації проти України стимулювала зростання глобальних витрат на оборону на 9% до рекордних 2,2 трильйона доларів. Водночас на країни-члени Північноатлантичного альянсу припадає половина цієї суми.

Своєю чергою речник Білого дому Джон Кірбі вважає, що наразі немає прямої військової загрози для країн-членів Північноатлантичного альянсу з боку Російської Федерації. Зараз метою Володимира Путіна є захоплення України.

Колишній глава британського уряду Борис Джонсон переконаний, що Російська Федерація може наважитись на вторгнення у країни-члени НАТО за президентства Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.02.2024 21:36