НАТО визначає стратегію щодо Росії

28 КВІТНЯ 2018 22:00

Лише через 12 годин після призначення на посаду держсекретаря США, Майк Помпео прибув до Брюсселя на зустріч глав МЗС країн-членів НАТО. «Новий рекорд», - зазначив генсек альянсу Єнс Столтенберг. Помпео в свою чергу заявив про важливість вибору для своєї першої подорожі до Європи на новій посаді. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News

Майк Помпео, держсекретар США: «Робота, виконана сьогодні тут безцінна, у нас великі цілі, ця місія має для США важливе значення. Президент (Дональд Трамп) дуже хотів, щоб я був тут».

Столтенберг обговорив з Помпео питання, пов'язані з Росією. Сторони погодилися з тим, що з Російською Федерацією потрібно продовжувати діалог, стримуючи при цьому, «загрози з боку Москви».

Єнс Столтенберг, генсек НАТО: «Ми не перебуваємо в стані холодної війни. Але у нас немає і стратегічного партнерства, яке ми намагалися побудувати після холодної війни. Так що, це щось зовсім нове. Тому країнам НАТО необхідно бути міцними, сильними, але в Водночас тримати відкритими канали для діалогу з Росією».

Якщо щодо російської тематики члени НАТО, схоже знаходять консенсус, то питання, що стосується збільшення військових витрат, на чому наполягає Помпео, поки залишається відкритим.

Світ, 28.04.2018 22:00