Фото ілюстративне. Джерело: КМДА, Олексій Самсонов

Невинних жертв стає більше: у британській розвідці підрахували кількість загиблих в Україні через повітряні атаки РФ

У березні в Україні зросла кількість загиблих цивільних унаслідок російської агресії. Це пов’язано безпосередньо з використанням російською авіацією додаткових боєприпасів.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські експерти навели дані Моніторингової місії ООН із прав людини в Україні, згідно з якими в березні 2024 року вбито чи поранено 604 цивільних особи, що на 20% більше, ніж попереднього місяця.

"Ці смерті пов’язані з ракетними ударами й ударами з повітря на всій території Україні та посиленням обстрілів на передовій. У звіті наголошується на посиленні скоординованих ударів по українській критичній інфраструктурі з 20 зруйнованими або пошкодженими об’єктами", — зазначили британські розвідники.

Вони додали, що Росія вбила 57 дітей, що вдвічі більше порівняно з попереднім місяцем, і це пов’язано безпосередньо з використанням російською авіацією додаткових боєприпасів.

"Загалом з 24 лютого 2022 року в Україні загинули 31 366 цивільних: 10 810 загиблих і 20 556 поранених. Ці цифри підкреслюють величезну ціну життя через незаконне вторгнення Росії в Україну", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, раніше Організація об'єднаних націй зафіксувала різке зростання жертв серед цивільного населення в Україні. У березні внаслідок російських обстрілів загинули або поранені щонайменше 604 мирних громадян. Це 20% більше, ніж за минулі місяці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2024 12:36