Фото: ukraine.iom.int

ООН зафіксувала різке зростання жертв серед цивільного населення в Україні

Організації об'єднаних націй (ООНзафіксувала різке зростання жертв серед цивільного населення в Україні. У березні внаслідок російських обстрілів загинули або були поранені щонайменше 604 мирних громадян. Це 20% більше, ніж минулі місяці.

Про це пише Sky News, посилаючись на Управління ООН з прав людини.

"ООН фіксує різке зростання жертв серед цивільного населення в Україні. Втрати серед цивільного населення в Україні різко зросли за останній місяць", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що щонайменше 57 дітей були вбиті або поранені в березні 2024 року. У лютому кількість жертв була у два рази менша. В ООН це зростання пов'язують із посиленням атак з боку Росії.

Моніторингова місія ООН з прав людини заявила, що в березні підтвердила щонайменше 604 цивільних осіб, які загинули або отримали поранення в Україні, що на 20% більше, ніж у попередньому місяці.

"Березневе збільшення жертв серед цивільного населення в основному було пов'язане з атаками російських збройних сил із застосуванням ракет і баражуючих боєприпасів по всій Україні та посиленням повітряних бомбардувань поблизу лінії фронту", — підкреслили в Управлінні з прав людини.

Більшість жертв серед цивільного населення — 93,5%. Найбільше пошкоджень за останній місяць в Україні зазнали заклади освіти та охорони здоров'я на підконтрольних територіях нашої країни.

Нагадаємо, за даними Моніторингової місії ООН, внаслідок російської агресії в Україні загинуло 14085 цивільних. Ці дані фіксуються з 2014 року, коли ворог окупував Крим та захопив частини територій Луганської та Донецької областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2024 16:59