Фото:Ian Borg/Facebook

Новий голова ОБСЄ наступного тижня відвідає Україну

Новий голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Мальти Ян Борг планує здійснити робочий візит до України. Він може відбутися вже наступного тижня.

Про це повідомляє The Times of Malta.

"Наступного тижня я відвідаю Київ, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", — сказав Борг.

За словами голови ОБСЄ, головування Мальти в Організації "продовжуватиме вимагати повного, безумовного та негайного виведення російських військ з усієї території України у межах її міжнародно визнаних кордонів".

"Я ще раз заявляю про своє найрішучіше засудження посилених атак (Росії на Україну), які ми спостерігали протягом останніх тижнів", — зазначив він.

Посадовець також рішуче засудив посилення атак з боку Росії у останні тижні.

"Я та мальтійське головування продовжуватимемо вимагати повного, безумовного та негайного виходу Росії з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів", — зазначив очільник ОБСЕ.

Свою промову Ян Борг оголосив у четвер у присутності дипломатів з України, Росії, США та понад 50 інших країн Північної Америки, Європи та Центральної Азії. Він чітко дав зрозуміти, що основним пріоритетом Мальти для ОБСЄ є "однозначне зобов'язання зберегти незаконну агресивну війну Росії проти України на вершині порядку денного ОБСЄ".

Нагадаємо, керівники держав-учасниць Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) рішуче засудили масовані обстріли Російської Федерації по території України, які відбулися 2 січня. Вони також закликали припинити війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.01.2024 17:19