Фото: Facebook

Країни ОБСЄ виступили зі спільною заявою після масованого обстрілу України

Керівники держав-учасниць Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) рішуче засудили нещодавні обстріли Російської Федерації по території України. Вони також закликали припинити війну.

Відповідна заява з'явилась на сайті ОБСЄ.

У своїй заяві чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ та європейських питань і торгівлі Мальти Ян Борг, а також генеральна секретарка ОБСЄ Гельга Марія Шмід наголосили, що Новий рік "розпочався гнітюче так само як закінчився попередній".

"Смерть та руйнування забрали життя жінок, чоловіків, хлопчиків та дівчаток і зруйнували життєво важливу інфраструктуру. Щодня жертвами цього жахливого конфлікту стають цивільні особи. Вони ніколи не повинні ставати жертвами смертоносних атак безпілотників і ракет", — йдеться у спільній заяві ОБСЄ.

Вони також найрішучішим чином засудили атаки Росії по Україні й закликали до "негайного припинення нещадного насильства, яке не робить нічого, окрім як поширює замкнене коло біди та страждань".

"Ми закликаємо негайно припинити цю війну", — резюмували керівники Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Нагадаємо, 2 січня російські терористи здійснили масовану атаку на Київ. Окупанти гатили по столиці різними типами ракет, у тому числі гіперзвуковими "Кинджалами". Загалом у просторі Києва та області Сили протиповітряної оборони знищили 61 ракету, з них — близько 10 "Кинджалів".

Варто відзначити, що масовані атаки Російської Федерації по Україні не залишились без уваги Європейського Союзу. Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Москва відповість за свої воєнні злочини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 08:33