Фото: Жозеп Боррель. Джерело – eeas.europa.eu

У Євросоюзі обіцяють покарати Росію за воєнні злочини в Україні: заява Борреля

Масовані атаки Російської Федерації по Україні не залишились без уваги Європейського Союзу. Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Москва відповість за свої воєнні злочини.

Відповідну заяву Боррель опублікував у соцмережі X.

За словами політика, Росія розпочала новий рік з того, що випустила понад сотню ракет і безпілотників по Києву, Харкову та інших містах, а їхньою ціллю стало мирне населення. Він також звернув увагу на зруйновані житлові квартали та життєзабезпечувальну інфраструктуру.

"Росія буде притягнута до відповідальності за свої воєнні злочини. Ми стоїмо з Україною", — наголосив Боррель.

Нагадаємо, 2 січня російські терористи здійснили масовану атаку на Київ. Окупанти гатили по столиці різними типами ракет, у тому числі гіперзвуковими "Кинджалами". Загалом у просторі Києва та області Сили протиповітряної оборони знищили 61 ракету, з них — близько 10 "Кинджалів".

Своєю чергою очільник Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником лідера Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Вони обговорили наслідки нещодавніх масованих обстрілів території України з боку Росії з використанням різних видів ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу "Шахед".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 07:01