Фото: Telegram-канал Андрія Єрмака

США посилять захист українського неба: деталі розмови Єрмака і Саллівана

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником лідера Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Вони обговорили наслідки нещодавніх масованих обстрілів території України з боку Росії з використанням різних видів ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу "Шахед". 

Як повідомив Єрмак у своєму Telegram-каналі, він із Салліваном погодилися з важливістю посилення української протиповітряної оборони. 

"Було відзначено важливість збереження необхідного рівня підтримки ППО України з боку США. Висловив щиру подяку команді президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена за всі зусилля, спрямовані на якнайшвидше ухвалення Конгресом США необхідного Україні пакета допомоги", — зазначив голова ОВА.

Андрій Єрмак додав, що вони із Салліваном координували кроки щодо реалізації планів українсько-американської співпраці на 2024 рік в усіх напрямах, зокрема у сфері національної безпеки.

"Подякував Джейку за всебічне сприяння та переказав слова подяки Джозефу Байдену, усій його команді, обом палатам і партіям Конгресу Сполучених Штатів і кожному американцю за підтримку нашої держави в протистоянні терористичним атакам РФ та за потужну допомогу в боротьбі за свободу й демократію на Європейському континенті", — поінформував він.

Нагадаємо, 2 січня російські терористи здійснили масовану атаку на Київ. Окупанти гатили по столиці різними типами ракет, у тому числі гіперзвуковими "Кинджалами". Загалом у просторі Києва та області Сили протиповітряної оборони знищили 61 ракету, з них — близько 10 "Кинджалів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 01:43